Sensors ANB Sèrie S: Prova de desplegament de bioincrustacions a llarg termini a OBSEA

2024-01-25

ANB Sensors ha desenvolupat un sensor de pH rendible, intel·ligent, autocalibrat i de baix manteniment, adequat per a diverses plataformes de detecció, inclòs el monitoratge oceànic. ANB ha presentat un nou prototip que el diferencia d'altres sensors oceànics i el situa com a opció preferida per a la monitorització oceanogràfica del pH a llarg termini.

Les proves inicials dels sensors es van realitzar al laboratori de la UPC per garantir un rendiment òptim abans del seu desplegament. Després de superar amb èxit les proves de laboratori, es van instal·lar dos sensors a OBSEA. Els usuaris van elogiar la senzilla configuració del microprogramari del sensor abans del seu desplegament i els seus mínims requisits de manipulació.

Un èxit significatiu d'aquestes proves van ser els resultats favorables a la bioincrustació. Durant la prova, el primer sensor es va configurar per a una monitorització periòdica cada hora, mentre que el segon sensor es va col·locar en mode de repòs. Això significava que el sensor no mesurava el pH durant el desplegament, mentre que el primer sensor estava actiu. Els sensors es van comprovar periòdicament durant tot el desplegament. La figura 1 mostra imatges de la S-Series desplegada. Es pot observar una clara diferència entre el sensor 1(A) i el sensor 2(B). Quan no s'està realitzant cap detecció, al sensor 2 (Figura 1B), hi ha biocreixement a tot el sensor, inclòs l'element sensor. No obstant això, en el cas del sensor 1 (figura 1A), en què es feia un seguiment cada hora, tot i que el cos dels sensors estava cobert de biocreixement després de 8 setmanes de desplegament, la superfície del transductor del sensor actiu estava neta. Això subratlla la resistència del sensor a la bioincrustació. Durant l'operació de mesurament del revolucionari sensor de pH d'ANB, es produeix una petita quantitat de peròxid d'hidrogen a la superfície de l'element sensor. Això inhibeix el creixement de la biopel·lícula a la superfície del sensor i qualsevol excés es descompon de forma natural a l'entorn local.

Aquest resultat es va confirmar quan es van retirar els sensors del desplegament i se'n van prendre imatges. La figura 2 mostra els dos sensors (sensor 1 - costat dret, sensor 2 - costat esquerre) al moll després del seu desplegament. Tots dos sensors mostren biopel·lícules al llarg dels costats del sensor; no obstant això, no hi ha creixement al sensor 1 i sí al sensor 2.

Aquestes dades demostren la robustesa del sensor de pH ANB Sensors per ser col·locat en desplegaments a llarg termini amb un impacte mínim del biocreixement.


Projectes de finançament:

S1100-Bio, Sensors ANB Sèrie S: Desplegament de bioincrustacions a llarg termini. 1ª CONVOCATÒRIA TNA JERICO-S3

Sensors de pH sense calibratge d'ANB Sensors: Desplegament a llarg termini per a investigació de biofouling del nou sensor OC300. EMSO TNA 2022 CONVOCATÒRIA


AB



Figura 1: Imatges del sensor de la sèrie S de l'ANB quan va estar desplegat durant 8 setmanes quan A) el sensor estava monitoritzant cada hora i B) quan el sensor estava en mode de repòs.



Figura 2: Imatges dels sensors després del desplegament: el sensor configurat per monitoritzar cada hora a la dreta i el sensor configurat com a repòs a l'esquerra.