Estudi a l'OBSEA sobre els efectes d'un dofí mort al fons marí.

2021-06-22

El passat 19 de desembre es va trobar a la platja de s'Abanell (Blanes, Girona, Catalunya) un dofí mort de l’espècie Stenella coeruleoalba, una de les més comunes al Mar Mediterrani. Per tal de determinar les causes de la seva mort, l’animal va ser traslladat al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Un cop feta l'autòpsia, el personal de SARTI va fondejar-lo davant de la càmera de vídeo de l'OBSEA per poder capturar imatges de l'entorn amb l'objectiu científic d'estudiar els canvis espacials i temporals en la comunitat marina local a causa de l'aparició del cos d'un gran mamífer en el fons marí. Aquesta adquisició d'imatges acompanyada de la recopilació de dades ambientals com la temperatura i salinitat, velocitat i direcció de les corrents, entre d'altres, permetrà estudiar a investigadors de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM-CSIC), la interacció de les espècies a la zona amb el cadàver i la seva descomposició.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Es pot llegir la notícia completa a  https://www.upc.edu/ca/sala-de-premsa/noticies/enfonsen-un-dofi-mort-per-veure-les-consequencies-sobre-ecosistema-mari