<

Metrology for essential climate variables 2

A partir de l’experiència assolida durant el projecte MeteoMet sobre la traçabilitat a Sistema Internacional d’algunes variables climàtiques essencials (ECV) i l’avaluació d’incerteses de calibratge, el MeteoMet2 pretén estendre les investigacions a altres variables i a l’hora d’avaluar altres aspectes i contribucions a la incertesa.

L'objectiu és fer un pas més cap a l'objectiu final, l'avaluació de les incerteses de les mesures globals per a les quantitats implicades en les observacions meteorològiques i les avaluacions del canvi climàtic. La millora de la qualitat de les dades registrades de l’ECV mitjançant la inclusió del pressupost d’incertesa de mesura portarà a possibles estratègies per reduir la incertesa.

Aquest JRP, que té com a objectiu desenvolupar una traçabilitat metrològica per a la mesura dels principals ECV definits per GCOS1, s’estructura en 3 paquets de treball que cobreixen cadascun una àrea d’observació diferent: aèria, marítima i terrestre. Les VCE considerades són: vapor d’aigua a l’aire superior i a l’atmosfera superficial, temperatura superficial i profunda del mar, salinitat, temperatura de l’aire, precipitacions, albedo, temperatura de permafrost i humitat del sòl.