<

MINKE

Els oceans del món proporcionen grans beneficis per a la salut dels humans, que van des dels recursos alimentaris i nutricionals fins a oportunitats recreatives, i nous tractaments per a malalties. L'augment de la població humana i les tendències de la migració cap al les zones costaneres del món fan que augmenti la pressió sobre aquesta interfície oceà/terrestre. La degradació costanera, la variabilitat climàtica i l'augment de la industrialització poden suposar riscos per a la salut humana per la mobilització i el transport d’agents tòxics naturals i derivats antropogènics en el medi ambient. Tenint en compte els interessos sovint conflictius entre la conservació i l'explotació, el destí dels ecosistemes marins és sovint un tema polític candent.

Perquè les decisions polítiques preses a nivell europeu siguin adequades i eficaces, es necessiten dades de suport i aquestes, hauran de ser de qualitat verificada en tot moment.

Això és el que pretén MINKE, integrar infraestructures europees clau de recerca en metrologia marina, coordinar-ne l’ús i desenvolupament i, proposar un marc innovador de dades oceanogràfiques de qualitat per als diferents actors europeus encarregats del seguiment i gestió dels ecosistemes marins.

MINKE proposa una nova visió en el disseny de xarxes de monitorització marina considerant dues dimensions de qualitat de les dades, precisió i exhaustivitat, com a components impulsors de la qualitat en l'adquisició de dades, per proporcionar finalment les mesures més fiables en els sistemes d'observació oceànica i costanera.

Objectius del projecte

  • consolidar una xarxa europea de sensors de referència escassa precisió, per a la metrologia basada en un enfocament de precisió;
  • consolidar una xarxa europea d'instruments densos de baix cost per a la metrologia basada en un enfocament d’exhaustivitat;
  • oferir eines avançades de fusió i integració de dades per integrar les mesures d'aquestes dues xarxes per produir productes de dades òptims (sèries temporals, mapes dinàmics, productes de dades integrats a gran escala) del paràmetres d'interès;
  • construir una plataforma unificada per connectar els diferents actors implicats en el procés (societat civil, acadèmia, indústria, govern) i promoure la investigació i la formació en metrologia marina a Europa.