<

ENVRI FAIR

ENVRI-FAIR connecta la comunitat d’Infraestructura de Recerca Ambiental (ENVRI) amb el núvol europeu de ciència oberta (EOSC).

L’objectiu general és que al final d’aquest projecte, totes les infraestructures de recerca participants hagin construït un conjunt de serveis de dades FAIR. Aquest desenvolupament millorarà l'eficiència i la productivitat dels investigadors, donarà suport a la innovació i connectarà el clúster ENVRI a l'EOSC. Finalment, però no menys important, permetrà que les decisions basades en el coneixement i les dades responguin als reptes a què s’enfronten la Terra i la nostra societat.

Els factors naturals i antròpics condueixen a canvis ambientals a una escala que va des del local fins al global. La comprensió i quantificació d'aquests canvis és un requisit necessari per al desenvolupament d'opcions de mitigació i adaptació i per a la presa de decisions basades en fets.

Les prediccions fiables del canvi ambiental s’han de basar en observacions fiables i ben documentades que capturin tota la complexitat del sistema terrestre i les múltiples interaccions entre l’atmosfera, la terra i l’oceà; que abasta els impactes de la vida i de la seva vida en totes les seves formes.

L’ambició d’ENVRI-FAIR és establir els requisits previs tècnics per a la implementació amb èxit d’una interfície virtual màquina-màquina federada. Aquesta interfície s’anomena ENVRI-hub: una finestreta única per accedir a dades i serveis ambientals proporcionats per les infraestructures de recerca que hi contribueixen.

La integració completa dels serveis entre les infraestructures de recerca continua progressant dins de la comunitat ENVRI, amb un enfocament en les dades ambientals i els objectius de la investigació científica.